Vloerverwarming

Vloerverwarming hoe, elektrisch, frasen of zwevend, wat is toch het verschil.

Vloerverwarming is heel comfortabel. Er zijn nogal wat manieren om dit te plaatsen, de volgende methode worden het meest gebruikt.

Elektrische vloerverwarming, o.a. geschikt voor de badkamer, direct onder de tegels en snel warm en daardoor droogt de badkamer ook snel, wat altijd fijn is o.a. i.v.m. schimmelvorming.

Eletrische verwarming is wel kostbaar in gebruik, dus voor permanente verwarming niet aan te bevelen.

Leidingen direct in de vloer frasen, dit gebeurt veel. Snel gelegd, vloer blijft dezelfde hoogte houden. De nadelen zijn: direct verwarmd onder de tegels, daardoor geen egale warmte, warm en koude delen in de vloer en veel verlies van warmte. Menig tegelvloer scheurt ook met deze methode, de warmte kan eigenlijk geen kant op. Alles wat warm en koud wordt zet uit en krimpt, een tegel werkt niet zo mee met dit proces.

Zwevende vloerverwarming, de huidige dekvloer wordt verwijderd, er komt eerst isolatie, dan de leidingen en daaroverheen 5 cm specie. Deze methode is de meest vriendelijke qua gas verbruiik, het verschil, minder dus, in gas verbruik schommelt tussen de 20 en 30%. De vloer is egaal warm en scheurt in principe nooit, tenzij verkeerd gelegd, maar daar is niets tegen bestand natuurlijk. Geen warmte verlies naar de muren/buren. De isolatie van de zwevende vloer zorgt ervoor dat de warmte daar komt waar u hem heeft geplaatst. Zowel de kruipruimte als de muren staan "los"van uw warme vloer. Vandaar de naam zwevend.

Op June 19, 2013